Ердоган анонсував нові арешти у Туреччині

Четвер, 21 липня 2016, 02:37

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв нові затримання та обвинувачення у рамках розслідування невдалого путчу.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу Al Jazeera, пише DW.com.

"Багато людей вже заарештовані, проте це ще кінець", - сказавЕрдоган.

За його словами, затримані наразі особи "нададуть нам багато нових імен найближчими днями".

Турецький президент також допустив можливість участі інших країн у плануванні заколоту та визнав "слабкість розвідки". Водночас Ердоган підкреслив, що Туреччина "залишиться демократичною парламентською системою і ніколи від цього не відступиться".

За останніми даними, Туреччина пред'явила обвинувачення 99 військовим генералам щодо участі у спробі державного перевороту. Ще 14 вищих військових чинів утримуються під вартою за таким же звинуваченням.

Крім того, міністерство оборони Туреччини почало розслідування щодо всіх військових суддів та прокурорів, призупинило повноваження 262 з них. Також відсторонено від служби 900 поліцейських у столиці країни Анкарі, більше 20 тисяч вчителів, півтори тисячі керівників вишів, 15 тисяч співробітників міністерства освіти.

Як повідомлялося, Ердоган оголосив надзвичайний стан в Туреччині на три місяці.

Під час надзвичайного стану, згідно з турецькою Конституцією, обмежуються основні права громадян. Президент керує країною, видаючи декрети. Крім того, кабінет міністрів Туреччини може вводити комендантську годину та забороняти мітинги та демонстрації. Крім того, друковані ЗМІ можуть виходити тільки за наявності офіційних дозволів, а джерела аудіо- та візуального мовлення мають контролюватись державою.Розширюються підстави конфіскації транспортних засобів та об'єктів власності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування