Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп готовий захищати від Росії не всі країни НАТО

Четвер, 21 липня 2016, 09:13

Республіканський кандидат у президенти США Дональд Трамп пообіцяв у разі обрання в першу чергу дбати про США, заявивши, що країна повинна спочатку "навести лад у себе", перш ніж намагатися змінити поведінку інших країн.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті New York Times.

"Не думаю, що у нас є право займатися моралями. Подивіться, що відбувається у нас в країні. Як ми можемо займатися моралізаторством, коли люди холоднокровно вбивають поліцейських?".

"Ми в першу чергу будемо дбати про нашу країну, перш ніж турбуватися про інших у світі", – сказав він.

Згідно New York Times, Трамп заявив, що він змусить союзників взяти на себе витрати на оборону, які США несли протягом десятиліть, відмовиться від багаторічних договорів, які він вважає невигідними, і перевизначить саме поняття партнера Сполучених Штатів.

Він також сумнівається, що, будучи президентом, він автоматично продовжить гарантії безпеки, завдяки яким 28 членів НАТО впевнені, що їх підтримає вся військова міць США.

Зокрема, відповідаючи на питання про загрозливі дії Росії, які викликають тривогу у невеликих країн Балтії, наймолодших членів НАТО, Трамп сказав, що якщо Росія нападе на них, то рішення про те, чи приходити їм на допомогу, він буде приймати тільки після перевірки, чи виконували ці країни "свої зобов'язання перед нами".

Голос Америки

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування