В ООН нарахували 30 тисяч терористів у всьому світі

Субота, 23 липня 2016, 05:58
В ООН нарахували 30 тисяч терористів у всьому світі

Тероризм, який нараховує більше 30 тисяч бойовиків з близько 100 країн по всьому світі, є глобальною загрозою, що вимагає всеосяжної і єдиної відповіді.

Про це заявив керівник Виконавчого директорату Антитерористичного комітету ООН Жан-Поль Лаборде на прес-конференції у Нью-Йорку, повідомляє Центр новин ООН.

"Немає сумнівів в тому що загроза тероризму залишається постійною і, нажаль, стійкою, як це було продемонстровано у багатьох місцях", - сказав Лаборде, додавши, що країни не взмозі боротися з цим явищем поодинці.

Він наголосив, що хоча територія ІДІЛ і її військова сила скоротилися останніми місяцями, угруповання стало "реальною терористичною органцізацією".

За його словами, лише під час місяця Рамадан цього року ІДІЛ спромоглась "здійснити або надихнути" на здійснення щонайменше 393 нападів у 16-ти країнах. Більшість із них сталася в Іраку і Сирії.

Лаборде наголосив, що для подолання тероризму необхідне об’єднання міжнародних зусиль не лише на рівні силових структур, але і з громадянським суспільством.

У зв'язку з цим він зазначив, що поліцейські сили повинні поліпшили розвідку за рахунок поліпшення відносин з громадами, які можуть мотивувати людей говорити владі при виникненні підозрілих дій.

"Ми не будемо - як універсальне співтовариство в цілому - ми не будемо в змозі ефективно протидіяти тероризму без підтримки не тільки уряду, але і суспільства. Це суспільство, яке є основою для протистояння жахливим актам, спрямованим проти цивільних осіб", - сказав Лабарде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування