ФСБ проведе обшук у квартирі Піонтковського - Фейгін

Субота, 23 липня 2016, 09:56

ФСБ проводить обшук у московській квартирі онука журналіста Андрія Піонтковського, а потім планує обшук в квартирі самого журналіста.

Про це написав у Facebook адвокат Піонтковського Марк Фейгін.

"Сьогодні буде два обшуки! Після обшуку в квартирі онуків і дочки обшукувати будуть квартиру самого Піонтковського. Розташовані благо недалеко", - написав він.

Адвокат повідомив, що ФСБ збиралося виламати двері до онука Піонтковського. "Незважаючи на 7 ранку суботи, на момент приходу співробітників ФСБ, я встиг раніше за МНС. Тому двері зламати до онука Піонтковського не встигли", - додав він.

"По тому як я бачу, "Еху Москви" безперечно варто напружитися з приводу справи Піонтковського. Когось напевно прикрутять", - вважає адвокат.

Пізніше Фейгін додав, що обшук проводився без постанови суду, що допускається у виняткових випадках за ч.5 ст.165 КПК.

"У чому винятковість?", - дивується він.

Раніше глава комітету Держдуми з безпеки і протидії корупції Ірина Ярова направила в Генпрокуратуру РФ запит про перевірку на предмет екстремізму статті Піонтковського. Вона просила Генпрокуратуру "дати належну правову оцінку подіям і фактам, які мали місце, та про прийняті рішення направити інформацію на адресу комітету".

Зазначена стаття під назвою "Бомба, готова вибухнути", насправді була блогом Піонтковського і була опублікована на сайті "Эхо Москвы" 23 січня цього року. Вона досі перебуває на сайті. У матеріалі автор розмірковував про проблеми взаємодії з чеченським народом в Росії.

Менш ніж через місяць стало відомо, що через можливі переслідувань Піонтковський покинув Росію. За словами його адвоката Марка Фейгіна, публіцист не збирається повертатися назад.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування