Під час обшуку у Піонтковського нічого не знайшли - Фейгін

Субота, 23 липня 2016, 15:40

Слідчі органи під час обшуку в московській квартирі публіциста Андрія Піонтковського не знайшли ніяких незаконних матеріалів.

Про це повідомив "Інтерфаксу" в суботу адвокат Марк Фейгін.

"Було проведено обшук в квартирі дочки і онуків Піонтковського, в квартирі самого Піонтковського, але нічого незаконного і забороненого вилучено не було. Вилучили якісь документи, які взагалі не мають відношення до кримінальної справи", - сказав Фейгін.

Він також повідомив, що в даний час вирішується питання про пред'явлення Піонтковському заочного звинувачення.

"Справа була порушена в березні за ст. 280.1 ККРФ (заклики до порушення територіальної цілісності) і ст. 282 ККРФ (заклики до екстремізму). Зараз вирішується питання про пред'явлення заочного звинувачення", - сказав Фейгін.

Адвокат також повідомив, що у справі було допитано онука Піонтковського. "Філіпу поставили буквально три питання, де його дід і коли він збирається повертатися", - сказав він.

Раніше в суботу Піонтковський у своєму мікроблозі в "Твіттері" повідомив, що до його квартири в Москві прийшли слідчі.

"До моєї квартири в Москві, де зараз знаходиться мій онук Філіп, ломляться люди. На місце виїхав адвокат Марк Захарович Фейгін", - йшлося в повідомленні.

Пізніше Фейгін повідомив, що обшук буде проведено не тільки в квартирі онука Піонтковського, але і в квартирі самого публіциста.

Раніше повідомлялося, що Піонтковський виїхав з країни і не збирається повертатися до Росії.

Приводом для порушення справи став запит голови комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірини Ярової до Генпрокуратури РФ про перевірку на предмет екстремізму статті Піонтковського, опублікованої на сайті "Ехо Москви".

Слідчі в рамках справи викликали на допит головного редактора радіостанції "Ехо Москви" Олексія Венедиктова. На радіостанції пройшли обшуки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування