Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Японія хоче посилити санкції відносно КНДР

Неділя, 24 липня 2016, 06:06

Японія має намір вимагати від Ради Безпеки ООН подальшого посилювання санкцій відносно Пхеньяну в разі проведення нового ядерного випробування.

Про це повідомило агентство Кіодо, передає "ТАСС".

Відзначається, що додаткові санкції можуть обмежити грошові перекази в іноземній валюті, які здійснюють громадяни КНДР, що працюють за кордоном.

"Японія, США і Південна Корея вважають, що КНДР цілеспрямовано відправляє своїх громадян за кордон з метою забезпечити джерело валютного доходу, який в тому числі використовується для розробок ядерної та ракетної зброї", - йдеться в повідомленні.

За різними оцінками, в даний час за кордоном працює від 50 до 60 тисяч громадян КНДР, а щорічний обсяг грошових переказів в цю країну складає близько $500 млн.

"Токіо, Вашингтон і Сеул в січні вже пропонували Радбезу ООН обмежити грошові перекази в КНДР з-за кордону, проте тоді ця ініціатива не була реалізована", - додає агентство.

Як відомо, Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію про посилення санкцій відносно Північної Кореї у зв'язку з ядерними випробуваннями. Зокрема, в КНДР був заборонений експорт матеріалів, які можуть використовуватися в ядерній програмі країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування