Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Криму окупанти вдвічі скоротили кількість місць для мирних зібрань

Понеділок, 25 липня 2016, 07:16

В Криму встановлена Росією окупаційна влада вдвічі зменшила кількість місць, де, за запровадженим на півострові російським законодавством, дозволено проводити публічні заходи (зібрання, мітинги, марші, демонстрації, пікетування).

Про це повідомила Кримська правозахисна група, пише Радіо Свобода.

Як йдеться у повідомленні, ще 2014 року російська влада Криму визначила 717 таких місць, де можна було отримати дозвіл на проведення мирних зібрань; на початку липня в ту постанову внесли зміни, за якими таких місць стало 366. Причина цих змін не вказана, зазначають правозахисники.

І така ситуація склалася практично в усіх містах і районах окупованого півострова. При цьому в деяких місцевостях кількість місць для мирних зібрань скоротилася ще більше ніж удвічі: зокрема, в Керчі ця кількість зменшилась вп’ятеро.

Як наголосили у Кримській правозахисній групі, таким чином у Криму російська влада необґрунтовано обмежує право на свободу зібрань, що закріплене у статті 20 Загальної декларації прав людини, статті 21 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права чи статті 11 європейської Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування