Прокуратура Київщини вимагає повернути понад 2 га лісу в Бучі

Понеділок, 25 липня 2016, 13:10

Прокуратура Київської області просить суд повернути в земельний лісовий фонд ділянки площею 2,6855 гектари в Бучі, надані юридичній особі на 5 років для будівництва тенісного клубу й житла.

Як повідомляє прокуратура, у 2015 році Бучанська міська рада надала юридичній особі у користування на 5 років земельні ділянки загальною площею 2,6855 га за рахунок земель Бучанської лісової дачі Бучанської лісогосподарської установи – для будівництва і обслуговування спортивного тенісного клубу та житлової забудови, будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку по вулиці Лісовій у Бучі.

Потім Бучанська міськрада надала згоду на передачу в суборенду частини земельної ділянки площею понад 2 га для будівництва й обслуговування спортивного тенісного клубу та житлової забудови.

Втім, землями лісового фонду України може розпоряджатись тільки Кабінет міністрів.

Відтак, міськрада порушила вимоги земельного та лісового законодавства, повідомляє прокуратура.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогами визнати недійсними рішення міської ради, договорів оренди та суборенди і повернення незаконно відведених земельних ділянок до числа земель лісового фонду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування