Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ запропонує учасникам хресної ходи обійти Бориспіль

Понеділок, 25 липня 2016, 13:37

У Службі безпеки констатують, що хресна хода, організована Українською православною церквою Московського патріархату, наразі проходить мирно, без порушень, віруючим буде запропоновано обійти Бориспіль щоб уникнути можливих правопорушень.

Про це повідав начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Степан Грещук на брифінгу в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Будь-яких міжконфесійних конфліктів немає", – сказав він.

Грещук наголосив, що будь-які незаконні дії правоохоронці будуть "розцінювати як провокацію громадян або представників якихось спецслужб, які хочуть дестабілізувати ситуацію".

За його словами, є домовленості з керівником організації "Звільнення політв'язнів" Миколою Коханівським, який раніше заявляв про намір не допустити хресний хід до Києва, що вони не будуть протидіяти хресній ході.

Станом на даний момент акція проходить мирно, жодних правопорушень не було, додав Грещук.

Крім того, він повідомив, що є варіанти запропонувати віруючим – учасникам хресного ходу – запропонувати обійти Бориспіль, щоб не допустити правопорушень.

Як повідомив 24 канал, більше сотні активістів влаштували блокпост на в'їзді в місто Бориспіль, щоб не пропустити хресний хід УПЦ МП.

 
24 канал

Раніше Бориспільська міськрада прийняла рішення заборонити хресний хід УПЦ МП через місто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування