Охороняти хресну ходу в Києві будуть 3,5 тисяч силовиків

Понеділок, 25 липня 2016, 14:27

Організатори хресної ходи Української православної церкви (Московського патріархату) заявили про участь в заходах у Києві 30 тисяч чоловік, але очікується участь близько 15 тисяч.

Про це повідомив начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Степан Грещук на брифінгу в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Оголошена кількість учасників - 30 тисяч. За практикою попередніх років більш ніж 15 тисяч ніколи не було. Думаю, що в цьому році приблизно така ж кількість і буде ", - сказав Грещук.

За словами силовиків до забезпечення правопорядку будуть залучені 3,5 тисяч осіб особового складу.

Планується встановити 30 рамок з металошукачами для перевірок, в основному біля Володимирської гірки.

"В даний час у нас є відповідно сектори безпеки в місці проведення заходів. Будуть встановлені більш 30 металошукачів - так званих рамок і будуть використані портативні переносні металошукачі у співробітників поліції, які будуть перевіряти віруючих та інших учасників ходи", - повідомив заступник начальника поліції Києва Віктор Нечитайло.

Грещук уточнив, що портативні металошукачі будуть застосовуватися по відношенню до тих віруючих, які будуть пересуватися на автобусі, "щоб спростити процес заходу".

Що стосується паспортного контролю і перевірки документів як таких, то, за словами Нечитайла, це будуть робити "в разі необхідності".

Як відомо, У СБУ констатують, що хресна хода, організована Українською православною церквою Московського патріархату, наразі проходить мирно, без порушень. Віруючим буде запропоновано обійти Бориспіль щоб уникнути можливих правопорушень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News