Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров ледь стримав "слово з 4 літер" із приводу зламу пошти демократів

Вівторок, 26 липня 2016, 10:06

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не став коментувати звинувачення в можливій причетності російських хакерів до зламу пошти Демократичної партії США.

"Я не хочу використовувати слово із чотирьох літер", – сказав він журналістам перед зустріччю з головою Держдепартаменту США Джоном Керрі у Лаосі на полях міністерських заходів за лінією Асоціації країн південно-східної Азії, повідомляє Reuters.

Раніше The New York Times писала, що дані з серверів Демократичної партії США пропускали через безліч комп'ютерів, у тому числі з російськомовними налаштуваннями. Видання припускало, що за атакою стоять хакери, які працюють на уряд РФ.

Голова національного комітету демократичної партії США Деббі Вассерман-Шульц оголосила в неділю про відставку через появу на WikiLeaks електронної переписки членів комітету.

Як випливає з опублікованих у п'ятницю 20 000 листів, якими з січня 2015 року до травня 2016 року обмінювалися високопоставлені демократи, члени комітету, незважаючи на запевнення в неупередженості, активно шукали способи дискредитувати єдиного суперника Хилларі Клінтон на первинних виборах, сенатора Берні Сандерса.

Менеджер виборчої кампанії Клінтон Роббі Мук в інтерв'ю CNN звинуватив російських хакерів: "Експерти стверджують, що пов'язані з російською державою особи зламали нашу систему, вкрали листи, а тепер зливають їх на ці сайти. Великі побоювання викликають заяви експертів про те, що росіяни публікують ці листи, щоб допомогти Дональду Трампу".

"Ведомости", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...