Ситник: прокурор АТО Кулик не зміг пояснити, де взяв 3 мільйони

Вівторок, 26 липня 2016, 13:58

Антикорупційні органи не отримали логічного пояснення походження мільйонних активів у прокурора АТО Константина Кулика.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час Інтерв'ю, передає "Інтерфакс-Україна".

"З боку Кулика ми почули багато докорів у бік НАБУ і САП, однак не почули жодного логічного пояснення факту придбання активів на суму майже 3 млн грн - і це тільки за період з квітня по грудень 2015 року", - повідомив Ситнік.

Він підкреслив, що антикорупційні органи почали розслідування незаконного збагачення прокурора АТО задовго до того, як він був включений в групу прокурорів у "справі Курченко".

За словами директора НАБУ, Кулик і ще 12 осіб були включені в групу прокурорів у "справі Курченко" 27 травня 2016 року - через чотири дні після направлення до Генеральної прокуратури повідомлення про підозру Кулику.

Як відомо, НАБУ займається справою Кулика ще з зими. Причиною є наявність у прокурора АТО та його сім'ї дорогих автомобілів та житла у Києві, які не відповідають його задекларованим доходам.

29 червня слідчі Національного антикорупційного бюро зранку прийшли з обшуком в квартиру прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

13 липня Апеляційний суд Києва поновив прокурора сил АТО Костянтина Кулика, який підозрюється у незаконному збагаченні, на посаді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування