Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військовим у запасі платитимуть допомогу двічі на місяць

Вівторок, 26 липня 2016, 14:07

Матеріальну допомогу військовослужбовцям, звільненим із військової строкової служби, виплачуватимуть двічі на місяць.

Це передбачено постановою Кабінету міністрів від 22 липня №459 про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби.

Згідно з порядком, матеріальну допомогу виплачують впродовж місяця з дня взяття особи на військовий облік за місцем проживання.

Громадянам, які працювали на момент призову, матеріальну допомогу з бюджету виплачують у розмірі середньої заробітної плати на день призову, але не менше мінімальної заробітної плати, встановленої на день призову.

Громадяни, які до призову не працювали, отримують допомогу на рівні мінімальної зарплати, встановленої на день призову.

Відповідно до змін, військові комісаріати впродовж 10 днів з дати взяття особи на військовий облік звертаються до органів соціального захисту населення з поданням про виплату матеріальної допомоги.

До нього додаються подані заявником довідка з місця роботи про отримувану середню зарплатню; копія трудової книжки; заява про перерахування матеріальної допомоги на рахунок у банку.

Обчислення розміру середньої зарплати здійснюється підприємствами, установами та організаціями відповідно до встановленого Порядку.

Відповідно до змін, органи соціального захисту населення подають щомісяця до 8 та 19 числа зведені подання про виплату матеріальної допомоги структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для узагальнення та подання до 12 та 23 числа Мінсоцполітики узагальненого подання в розрізі районів.

Міністерство соціальної політики здійснює розподіл бюджетних коштів впродовж 5 днів із дати надходження узагальнених подань від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.

Органи соціального захисту населення після надходження коштів на їхні рахунки в органах Казначейства готують відповідні виплатні документи (відомості) та впродовж 5 днів перераховують нараховані суми матеріальної допомоги на відповідний рахунок.

Також додано пункт 12: "Генеральному штабу Збройних сил, Головному управлінню Національної гвардії, адміністрації Державної прикордонної служби, Мінінфраструктури подавати Мінсоцполітики інформацію про чисельність військовослужбовців строкової служби, які підлягають звільненню у відповідному році, в розрізі регіонів та з розподілом на працюючих і непрацюючих до дати призову".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування