В ЄС відкидають звинувачення Ердогана у невиплаті грошей за міграційною угодою

Середа, 27 липня 2016, 03:28

В Європейській комісії відкинули звинувачення, висловлені президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, про невиконання фінансових зобов'язань за угодою з питань біженців.

Про це пише DW.com.

Офіційний представник Єврокомісії Маргарітіс Шинаси заявив, що ЄС вже виділив Туреччині близько 740 мільйонів євро на надання допомоги приймається мігрантам.

Він зазначив, що до кінця місяця Брюссель виплатить Анкарі 2,1 мільярда євро з обіцяних в 2016 році 3 мільярдів фінансової підтримки.

Раніше президент Туреччини в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD заявив, що ЄС виплатив тільки один-два мільйони євро з обіцяних трьох мільярдів. За словами Ердогана, Туреччина розмістила в країні близько 2,7 млн ​​біженців з Сирії і витратила на їх утримання майже 11 мільярдів. Ердоган задався питанням: чи дотримуються європейські лідери свої обіцянки, і звинуватив їх в нещирості.

Згідно підписаним 18 березня угодою між Анкарою і Брюсселем, всі нелегально прибули морським шляхом до берегів Греції біженці повинні бути відправлені назад до Туреччини. При цьому за кожного мігранта, який повернувся з Греції в Туреччину, країни ЄС візьмуть по одному сирійському біженцю з турецької території. Також Брюссель погодився надати Анкарі по 3 мільярди Євро в 2016 та 2017 років році на утримання мігрантів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News