Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Самопоміч" звернулася до НАБУ, бо на кордоні з РФ - лише сітка та дріт

Середа, 27 липня 2016, 20:44

Народні депутати звернулися до керівників НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, СБУ та Міноборони із вимогою провести ґрунтовну перевірку будівництва фортифікаційної споруди "Стіна" на кордоні із Росією.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби об'єднання "Самопоміч".

Згідно з інформацією, ініціаторами законопроекту були нардепи "Самопомочі" Олена Сотник та Роман Семенуха, а також представники інших фракцій.

У політсилі нагадали. Що 5 вересня 2014 року тодішній прем’єр Арсеній Яценюк презентував на засіданні Кабміну проект "Стіна" із облаштування держкордону України із РФ.

Проект повинен був мати вигляд фортифікаційної споруди із бетонних загород, контрольно-слідових смуг, сигналізацій та ровів, аби перешкоджати проникненню на території України ворожої військової техніки.

Водночас Олена Сотник, побувавши в Харківській області, показала фото з будівництва "Стіни" і заявила, що вона насправді є металевою сіткою, покритою колючим дротом.

"Більше того, 14 травня 2015 року Кабмін розпорядженням приймає інший план заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО та АР Крим. На цей момент на зведення "Стіни" уже витратили майже 164 млн гривен", - йдеться у депутатському зверненні.

"Таким чином, з травня 2015 року на одних і тих самих територіях Чернігівської та Харківської областей, які межують із кордоном Росії, реалізуються два проекти, які за своєю суттю та змістом є ідентичними і на які одночасно виділяють державні кошти", – зазначили політики.

Відтак, нардепи вимагають від контролюючих органів перевірити виконання двох ідентичних проектів на кордоні із Росією, проконтролювати, чи відповідає якість виконання робіт та закупленого обладнання технічним характеристикам, які були заявлені в рамках проектів та провести комплексну перевірку витрачених державних коштів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування