На хабарі затримано посадовців однієї з податкових інспекцій Києва

Четвер, 28 липня 2016, 03:42

27 липня детективи НАБУ спільно з працівниками Департаменту захисту економіки Нацполіціі в результаті серії обшуків затримали двох посадових осіб податкової інспекції одного з районів Києва - слідчого і начальника слідчого управління фінансових розслідувань.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Також був затриманий адвокат, який виконував роль посередника.

"Вони  затримані в порядку, визначеному ст. 208 КПК України за підозрою  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі)", - йдеться в заяві.

Як зазначається, дані особи вимагали від підприємця 36 тис. доларів "за вчинення на його користь дій, спрямованих на повернення вилучених раніше грошових коштів без їх конфіскації".

Під час проведення обшуків, в службовому кабінеті одного із затриманих виявлено та вилучено близько 1,7 млн грн, 33 тис. фунтів стерлінгів, 112 тис. євро і 270 тис. доларів США. Джерела походження коштів перевіряються.

Санкція ч. 4 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News