ФБР розслідує ще одну кібератаку на Демократичну партію США

П'ятниця, 29 липня 2016, 06:44

Окрім витоку електронного листування апарату Демократичної партії США, ФБР розслідує вторгнення у роботу сайту зі збору пожертв на виборчі кампанії партії.

Про це пише Reuters.

Як повідомили джерела агенства, атака хакерів на сайт зі збору пожертв була спрямована на збір інформації про донорів партії, а не на їх викрадення.

Злоумисники створили копію офіційного сайту і деякий час інтернет-трафік, пов'язаний з пожертвами йшов на фіктивний сайт. Джерела стверджують, що IP-адреса підробного сайту подібна до адрес, які використовує пов’язана із російським урядом хакерська група.

Як повідомлялося, скандал у Демократичній партії, що йде на шкоду Клінтон і на користь Трампові, спалахнув після того, як сайт "Вікілікс" оприлюднив днями понад 19 тисяч листів із внутрішнього листування працівників Демократичного національного комітету.

З цих листів випливає, що партійні апаратники віддавали перевагу Гілларі Клінтон перед Берні Сандерсом, що був її головним суперником у боротьбі за висування від партії кандидатом на посаду президента, хоча теоретично мали бути безсторонніми в цьому.

Організатор передвиборчої кампанії Гілларі Клінтон припустив роль російської держави у викраденні електронного листування апарату партії.

Американська компанія комп’ютерної безпеки CrowdStrike Inc. знайшла свідчення, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов’язані з російською державою.

Президент США Барак Обама заявив, що вважає можливим, що Росія намагатиметься впливати на вибори президента США, після витоку листів Національного комітету Демократичної партії.

"Які мотиви цього витоку, я не можу сказати точно. Що я знаю, це те, що Дональд Трамп неодноразово висловлював захоплення Володимиром Путіним", - сказав президент США, додавши, що на його думку, Трампа схвалюють у Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування