У Росії пропонують визнати "Волинську трагедію" геноцидом

П'ятниця, 29 липня 2016, 10:47

Депутати Держдуми від КПРФ запропонують російському парламенту розглянути заяву про визнання геноцидом Волинської трагедії 1942-1945 років.

Про це повідомляє в п'ятницю РИА Новости, посилаючись на проект документа, який є в розпорядженні агентства.

"Державна Дума Федеральних Зборів Російської Федерації висловлює щирі співчуття польському народу у зв'язку з національною трагедією і глибоку солідарність з Сеймом Республіки Польща з питання визнання злочинів українських націоналістів на території Волині геноцидом", – йдеться в проекті.

"Дана заява Державної Думи покликана відстояти правду про Велику Вітчизняну (Другу світову) війну, її героїв і жертв", – зазначають комуністи.

Як відомо, українські історики розцінюють ці події трагічними наслідками війни Армії Крайової з УПА, в якій брало участь і мирне населення регіону.

Росія не визнає геноцидом штучний голод 1932-33 років, від якого і його прямих наслідків загинуло біля 4 мільйонів українців.

Як повідомлялося, Сейм Польщі проголосував за резолюцію "Про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА".

У тексті резолюції йдеться про те, що від геноциду на Волині в 1943-45 рр загинули понад 100 тис. поляків.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця назвав прийняту резолюцію політичною, а не історичною оцінкою трагедії.

Президент Петро Порошенко висловив своє розчарування резолюцією про визнання Волинської трагедії геноцидом, прийнятої польським Сеймом.

Він закликав Польщу до пошуку спільної оцінки Волинської трагедії.

Комітет Верховної ради України у закордонних справах висловив глибоку стурбованість прийняттям Сенатом і Сеймом Польщі постанов про визнання Волинської трагедії геноцидом.

Депутати відзначали, що в постановах Сенату і Сейму представлена ​​перекручена, політично і юридично некоректна оцінка трагічних сторінок українсько-польської історії, що стосуються подій на Волині.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування