Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд засудив ще одного працівника колонії, який бив Тимошенко

П'ятниця, 29 липня 2016, 12:57

Комінтернівський райсуд Харкова визнав винним та заочно засудив до трьох років позбавлення волі колишнього інспектора Качанівської виправної колонії № 54, якого Юлія Тимошенко звинувачувала у побитті.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Інспектора визнали винним у перевищенні службових повноважень, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Крім ув'язнення, йому заборонили на три роки обіймати посади в правоохоронних органах та позбавили спеціального звання – лейтенант внутрішньої служби.

Відомство додало, що засуджений переховується і перебуває за межами України та оголошений у міжнародний розшук. Тому слідство та розгляд судового провадження проводилися у заочній формі.

ГПУ нагадала, що у квітні 2012 року "службовці безпідставно застосували до засудженої на той час Юлії Тимошенко фізичне насильство з метою примусової доставки її до лікарні. Внаслідок протиправних дій правоохоронців постраждалій було заподіяно легкі тілесні ушкодження".

 

Ще двох фігурантів справи – заступника начальника Качанівської виправної колонії та начальника відділу охорони колонії суд визнав винними у тих же порушеннях і також засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування