СБУ звітує про затримання трьох бойовиків у районі АТО

П'ятниця, 29 липня 2016, 13:45

Співробітники Служби безпеки затримали у районі проведення антитерористичної операції трьох бойовиків незаконних збройних формувань так званих "ДНР/ЛНР".

Проо це інформує у п'ятницю прес-служба СБУ.

Зокрема у Бахмуті та Торецьку на Донеччині співробітники спецслужби спільно з поліцією виявили двох учасників терористичних угруповань. 

Мешканець Бахмута у 2014 році добровільно приєднався до незаконного збройного формування бойовиків у Дебальцевому. Він зі зброєю в руках стояв на блокпосту, ходив у караули та охороняв об’єкти терористів.

Інший бойовик у рідному Торецьку з серпня по липень 2014 року перебував у складі незаконного збройного формування "ДНР".  Він  забезпечував контрольно-пропускний режим на незаконно встановленому блокпосту.  

Згодом обидва бойовики, побоюючись за власне життя, залишили терористичні формування та тривалий час переховувалися, зазначають в СБУ.

Відкрито кримінальні провадження, бойовикам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Крім цього на Луганщині у місті Рубіжне співробітники СБУ затримали місцевого мешканця, який у липні 2014 року добровільно вступив до т.зв. "казачей гвардии всевеликого войска донского".

У складі свого теругруповання він зі зброєю охороняв у Первомайському районі "військкомат", у якому бойовики вербували найманців. 

Після звільнення Первомайська силами антитерористичної операції "гвардієць" втік від бойовиків та ховався у родичів на підконтрольній Україні території Луганщини.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування