Гройсман: Буде створено робочу групу для аналізу ціноутворення на газ

Середа, 6 липня 2016, 00:53
Гройсман: Буде створено робочу групу для аналізу ціноутворення на газ

Представники Кабміну на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, а також лідери фракцій і груп ВР досягли попередньої угоди про створення робочої групи для аналізу ціноутворення на газ в Україні.

Домовленості були досягнуті під час зустрічі у вівторок, передає прес-служба Кабміну.

"Була ініціатива голови Верховної Ради про те, щоби ми сьогодні зустрілися і поговорили про питання ціноутворення, ціни на газ, і фактично з 19:15 зустрічалися з керівниками фракцій і груп, хто мав бажання прийти", - заявив Гройсман за підсумками зустрічі.

"Домовилися про те, що створюємо робочу групу на один тиждень. Введемо туди по одному представнику від кожної групи і фракцій українського Парламенту, які були би фахові, для того, щоби дуже швидко розібратися в утворенні цін, де купляє Україна газ, що ми видобуваємо", - додав він.

Гройсман зазначив, що ціна на газ, встановлена в Україні, є ринковою, що дозволить подолати корупцію в газовій сфері.

"Коли є єдина ціна на газ і для видобутку українського газу, немає підстав для оборудок та корупції. Тому що рента на газ потрапляє до Державного бюджету, тому що ціна, яку ми сплачуємо, потрапляє до Бюджету і державної компанії", - сказав він.

Прем'єр-міністр зазначив, що є політична складова, коли говорять, що треба знизити ціну на газ.

"Треба боротися не за зниження тарифів, які вбивають взагалі все господарство, а за підвищення доходів людей. Над цим потрібно концентруватися. На жаль, таких пропозицій ми не почули", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що зустріч лідерів фракцій з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом пройшла безрезультатно.

Як відомо, фракція "Батьківщина" і "Радикальної партії" заблокували трибуну Ради у вівторок і заявили, що в середу трибуна також буде заблокована.

У свою чергу лідер фракції БПП Ігор Гринів, який також вийшов із засідання, заявив УП: "У мене відчуття, що це все (блокування трибуни) спроба відвести увагу від справи Онищенка. Тобто відвернення уваги з одного на інше".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування