Гройсман обіцяє подешевшення ліків і оновлення медичної сфери

Середа, 6 липня 2016, 12:39

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсує зниження цін на ліки у найближчі кілька місяців та нову концепцію охорони здоров'я в Україні.

Про це він сказав, звітуючи про роботу свого уряду на засіданні Кабінету міністрів 6 липня.

."Ми розробили законопроект і домоглися підтримки фракцій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч" тощо – змогли прийняти закон, який дерегулює ринок ліків в Україні", – зазначив Гройсман.

"Що ми отримаємо у перспективі 3-4 місяці? Зниження цін на ліки і якість ліків. Ми отримаємо якісні ліки – а це підштовхне і розвиток вітчизняної фармацевтичної галузі, яку ми будемо підтримувати, щоб вона розвивалася і робочі місця створювалися в цьому надзвичайно перспективному секторі", – сказав він.

"Дуже важливо, що ми змогли прийняти до цього рішення. 25 років до нього не могли підійти. Лобізм фармацевтів був настільки великий, що в парламенті провести його було нереально. Але коли уряд об’єднався з парламентом, президент схвалив цей законопроект – ми отримали можливість впроваджувати такі рішення", – додав прем’єр.

Він також повідомив про підготовку нової концепції охорони здоров'я.

"Ми до кінця літа презентуємо концепцію, яка буде напрацьована з комітетом, з експертним середовищем, самої системи охорони здоров'я – яку ми хочемо мати систему охорони здоров'я і що ми повинні зробити для того, щоб вона була відповідною до концепції", – повідомив Гройсман.

Він також повідомив, що у сфері медицини створено спеціалізований гуманітарний кардіохірургічний центр для лікування дітей.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування