Суд заарештував усіх 5 затриманих у "бурштиновій" справі

Четвер, 7 липня 2016, 06:47
Суд заарештував усіх 5 затриманих у бурштиновій справі

Рішенням Голосіївського суду Києва усі затримані підозрювані у "бурштиновій" справі заарештовані із правом внесення застави 2,7-9.5 млн грн.

Про це повідомив військовий прокурор України Анатолій Матіос у facebook.

"Всі 5-теро затриманих у понеділок підозрюваних організаторів і керівників злочинної організації у "бурштиновому" провадженні заарештовані суддями Голосіівського райсуду столиці, з правом внесення застав відповідно у розмірі 9,5-5-5-4-2,7 мільйонів гривень", - написав він. 

Зокрема, як повідомлялося, суд заарештував заступника прокурора Рівненської області Андрія Боровика з можливістю внесення застави в розмірі семи тисяч мінімальних зарплат - 9 млн 646 тис грн.

Як відомо, у вівторок 5 липня в Рівненській області силовики провели масштабну спецоперацію у справі про незаконний видобуток бурштину. 

Вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисяч євро та 94,5 тисячі гривень. Правоохоронці за вечір провели 123 обшуки за місцем роботи і проживання фігурантів справи, а також у їхніх родичів.

Слідчі вилучили чорнову бухгалтерію, зброю, схему розподілу коштів, офісну техніку, а також різноманітні прикраси, переважно – із золота, колекцію коштовних годинників, та автомобіль, що належить одному із п’яти затриманих.

Внаслідок спецопераці поліції, СБУ та ГПУ був затриманий заступник облпрокурора Рівненської області Андрій Боровик.

У причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській областіпідозрюють 32 людини. Луценко повідомив про затримання п'ятьох учасників схеми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування