Порошенко: Україна вірить у Євросоюз як ніхто інший

Четвер, 7 липня 2016, 09:47

Президент Петро Порошенко вважає, що вихід Великої Британії з Європейського союзу став показником кризи, однак Україна продовжує вірити в можливості ЄС як ніхто інший.

Про це йдеться в його статті для Politico.

"В умовах кризи віри, ті, у кого є віра є частиною вирішення, а не проблеми. Ніде в Європі ви побачите такої віри в ЄС, як в Україні. Не тому, що ми не обізнані про недоліки ЄС, а тому, що всім нам дуже добре відома альтернатива..." – зазначив президент.

"Ми нагадуємо ЄС, – те, що відбулося в Україні на початку 2014 року, не відрізняється від європейських революцій кінця 1980-х років. Це був момент в історії на кшталт падіння Берлінської стіни – падіння в іншій частині Європи, в інший момент історії Європи, але гідний уваги Європи", – зазначає Порошенко.

За словами Порошенка, "ті, хто вимагає виходу з ЄС, – не мрійники, але люди, які прагнуть отримати більше влади і менше відповідальності".

"Україна вибрала європейський шлях і зіткнулася з немотивованою військовою агресією через свій вибір. Ми вважаємо, що Європа повинна згуртуватися міцніше. Немає підстав для егоїзму чи відступу. Європі потрібна рішуча солідарність", – наголосив президент.

"Прийшов час для тих, хто має віру в європейський проект, взяти на себе ініціативу"- резюмує Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування