Гройсман заявив, що Тимошенко наживалася на газовій корупції

П'ятниця, 8 липня 2016, 11:19
Гройсман заявив, що Тимошенко наживалася на газовій корупції

Прем'єр Володимир Гройсман звинуватив екс-прем'єра Юлію Тимошенко у тому, що вона особисто отримувала вигоду з незаконних газових схем, які, за його словами, існували в Україні раніше.

Про це він заявив під час брифінгу у п'ятницю у Верховній Раді.

За словами Гройсмана, трибуну парламенту заблокували ті сили, яким вигідно повернути корупційні схеми у газовій сфері.

"Державний газ за в 3-4 рази заниженою ціною скуповувався ділками, у тому числі і тими, хто присутній в парламенті, у тому числі і тими, хто сьогодні, можливо, блокував трибуну. І перепродавався українцям в 2-3 рази дорожче", – заявив він.

Також він прямо звинуватив Тимошенко у особистому зиску з таких схем.

"Я подивився декларацію Юлії Володимирівни Тимошенко. Вона сьогодні мешкає в будинку, по-моєму (площею) 500 квадратних метрів. По пільгових цінах на газ кожен місяць рядовий український громадянин доплачував їй за комунальні послуги і за газ одну тисячу доларів США. Це справедливість?" – заявив він.

"Тобто хтось хоче повернути систему, при якій бідні платять за багатих? Уряд не підтримує такої тези", – додав він.

Гройсман також заявив, що завдяки газовому контракту з Росією, який передбачав базову ціну російського газу для України на рівні 450 доларів за 1000 кубометрів, "по кишенях розходилися 2-3 млрд доларів на рік".

Як відомо, у п'ятницю, а також протягом останніх днів трибуну Ради блокували депутати "Батьківщини" і Радикальної партії.

Раніше Гройсман вже неодноразово критикував цей контракт і натякав, що звинувачує у його негативних наслідках і особистому зиску саме Юлію Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування