Громадське називає звинувачення штабу АТО необґрунтованими

П'ятниця, 8 липня 2016, 16:44

Громадське ТБ називає необґрунтованими звинувачення на адресу редакції з боку прес-центру АТО в тому, що їхні журналісти оприлюднили інформацію про позиції українських військових.

Відповідну заяву оприлюднила в п'ятницю виконавчий директор Громадського телебачення Катерина Горчинська.

За її словами, ці звинувачення, не відповідають дійсності.

Горчинська наголошує, що Громадське не поширювало фото з бойових позицій українських військових – ані через власні платформи, ані через особисті сторінки журналістів у соцмережах.

Також вона зазначає, що Громадське не розміщувало репортаж про бої біля Авдіївки на своєму сайті до узгодження матеріалу із військовими через питання безпеки позицій українських військових.

До завантаженої для узгодження з військовими версії сюжету не ввійшли, зокрема, кадри із загиблими, а також кадри, що могли б розкрити інформацію про позиції українських військових на передовій. І матеріал не поширювався на сайті hromadske.ua до узгодження із військовими на позиціях.

"Громадське протягом двох діб свідомо не повідомляло про загибель військових, свідками якої стали наші журналісті. Ми чекали доки про це будуть поінформовані їхні рідні, а імена загиблих будуть опубліковані офіційно", – пише Горчинська.

За її словами, до матеріалу "Новой газеты" Громадське не має жодного стосунку.

"Журналістка "Новой газеты" Юлія Полухіна знаходилася разом із журналістами Громадського на позиціях українських військових, отримавши дозвіл на зйомку у штабі АТО, а також узгодивши свій візит із командуванням ВДВ. Заява прес-центру АТО про те, що журналісти Громадського представили її як власну співробітницю не відповідає дійсності", – заявляє Горчинська.

"Редакція Громадського вважає заяву прес-центру АТО непорозумінням, закликає разом розібратися у ситуації та відмовитися від необґрунтованих обвинувачень" – резюмує вона.

Водночас, як стало відомо "Українській правді", під час перебування журналістів на позиціях, з ними не було жодного прес-офіцера, якого мав виділити штаб, або командування.

Крім того, за інфомацією УП, Громадське і Юлія Полухіна знімали відео на різні пристрої і російська журналістка оприлюднила відео, яке знімала сама.

Як відомо, в п'ятницю штаб АТО повідомив, що просить Службу безпеки призупинити акредитацію трьох журналістів, які "оприлюднили деталі з позицій сил АТО, які можуть стати орієнтирами для ворога".

"Підтримуючи ініціативу українських десантників, які боронять Авдіївську промзону, прес-центр штабу АТО клопоче перед СБУ про призупинення акредитації журналістів Громадського ТБ Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціального кореспондента "Нової газети" Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин", – йшлося в коментарі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...