НАТО посилить співпрацю з Україною та Грузією – Варшавська декларація

Субота, 9 липня 2016, 18:03

Країни НАТО занепокоєні безпековою ситуацією в регіоні Чорного моря і готові до посилення співпраці з Україною та Грузією у цьому контексті.

Про це йдеться у Варшавській декларації за підсумками саміту НАТО.

"В Чорноморському регіоні, ситуація з безпекою погіршилася в останні роки. Ми будемо продовжувати боротися з наслідками останніх подій в регіоні й враховувати їх при розробці нових підходів та політики Альянсу", – йдеться у тексті документу.

"Ми будемо продовжувати підтримувати … зусилля причорноморських держав, спрямовані на забезпечення безпеки і стабільності (в регіоні). Ми також посилимо співпрацю з Грузією і Україною в цьому плані", – наголошується у заяві.

Країни НАТО також рішуче засуджують агресивні дії Росії проти України і ніколи не визнають незаконну анексію Криму.

"Ми рішуче засуджуємо агресивні дії Росії проти України та триваюче порушення міжнародного права і своїх міжнародних зобов'язань, які мають серйозні наслідки для стабільності та безпеки євроатлантичного регіону", - йдеться у заяві.

"Триваючу незаконну і нелегітимну анексію Криму ми не визнаємо і не будемо визнавати і закликаємо Росію скасувати її", - зазначається у документі.

У декларації також засуджуються дії Росії із силового порушення суверенних кордонів і навмисної дестабілізації ситуації на сході України.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News