Розшукуваний за підкуп виборців екс-кандидат вільно гуляє на свободі

Середа, 10 серпня 2016, 14:30

Екс-кандидат у депутати Чернівецької міськради Ростислав Білик, який перебуває у розшуку за підозрою у спробі фальсифікацій виборів восени 2015 року, вільно гуляє Чернівцями.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала координатор програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

"Ростислав Білик досі офіційно не знайдений, хоча 8 серпня перебував в Чернівцях та святкував з однопартійцями день народження. За нашою інформацією він спокійно повернувся до України та три тижні вільно ходить містом", – заявила вона.

Айвазовська додала, що поліція досі не прокоментувала ситуацію, а контроль за справою, начебто, взяла Генпрокуратура.

"У пана Білика досить впливові покровителі, тому сумніваюсь, що про його перебування в Україні відомо лише громадськості. Дуже прикра історія, ганебна, я би сказала", – написала вона.

Ростислав Білик вільно гуляє Чернівцями
Ростислав Білик вільно гуляє Чернівцями
Фото: ch.tv

Айвазовська нагадала, що за цією справою було засуджено трьох студентів, які брали участь у фальсифікаціях на користь Білика.

У коментарях до цього посту радник голови МВС Зорян Шкіряк відзначився словом "плюс!".

"Опора" нагадує, що 25 жовтня 2015 року на дільниці №730506 спостерігачі "Опори" фіксували масове фотографування бюлетенів студентами, які живуть в гуртожитках. Бюлетень був заповнений за №14 в списку партій до Чернівецької міської ради ("Рідне місто", перший номер в списку – Віталій Михайлишин, кандидат в окрузі – Ростислав Білик). Як зізнались студенти, вони фотографували бюлетені, аби потім отримати обіцяну заздалегідь винагороду.

Вже 27 жовтня у квартирі, де мешкає кандидат в депутати, викладач Чернівецького національного університету Ростислав Білик, було здійснено обшук. УМВС в Чернівецькій області тоді повідомило, що такі дії здійснені в рамках кримінального провадження щодо підкупу виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування