ГПУ: вертолітний майданчик Януковича фінансувався фіктивним ПДВ

Середа, 10 серпня 2016, 15:03

Вертолітний майданчик екс-президента Віктора Януковича на дніпровських схилах у Києві був побудований за рахунок незаконного відшкодування ПДВ фіктивним підприємствам.

Про це у середу на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє прес-служба ГПУ.

"За оперативними даними, які ми зараз відпрацьовуємо, ці мільйони фіктивного ПДВ через відповідну прокладку організованого злочинного угрупування Януковича і його підлеглих були направлені на будівництво так званого вертолітного майданчику. Так що ми тепер бачимо звідки це все взялося і як це все реалізовувалося за рахунок вкрадених в держави коштів", – сказав він.

 

Луценко заявив, що податківці та працівники Міністерства доходів і зборів часів Олександра Клименка здійснювали незаконне відшкодування ПДВ фіктивним підприємствам на користь Януковича, його сина Олександра, екс-прем'єра Миколи Азарова, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова, Клименка та інших на суму 3 млрд 166 млн 90 тисяч грн.

Як відомо, у вівторок, 9 серпня, правоохоронці затримали у цій справі колишнього першого заступника голови Державної податкової служби генерал-полковника Андрія Головача.

У середу Луценко анонсував нові затримання у цій справі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування