Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС назвав дії РФ в Криму "черговою провокацією"

Четвер, 11 серпня 2016, 01:24

В Україні рішуче засуджують організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі безпідставні звинувачення на адресу держави.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"Під надуманим приводом Кремль розгортає гібридну спецоперацію для виправдання окупації Криму та своїх подальших агресивних дій проти України", - відзначили в МЗС.

У заяві вказується, що "особливе занепокоєння викликає концентрація російських озброєнь на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу і вздовж російсько-українського кордону".

"Держава-окупант не обмежується щоденними обстрілами на Донбасі, а через інсценовані у Криму провокації намагається перекласти на Україну та наших міжнародних партнерів відповідальність за свої деструктивні дії" - йдеться в повідомленні.

У МЗС нагадали, що за час російської агресії на Донбасі загинули тисячі людей.

 "Україна закликає світову спільноту вжити усіх можливих політико-дипломатичних заходів для того, щоб вплинути на Кремль і запобігти новому витку агресії проти України, а також остаточному зриву Кремлем Мінського процесу", - підкреслили в МЗС.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування