Порошенко запевнив, що електронне декларування стартує у понеділок

Четвер, 11 серпня 2016, 11:23

Президент Петро Порошенко стверджує, що обов'язкове електронне декларування майна та коштів чиновників, як і заплановано, стартує 15 серпня.

Про це повідомляється на його сайті.

За словами президента, таке декларування повинне стати ефективним контролем за доходами та витратами чиновників, суддів, прокурорів, та інших правоохоронців.

"Інструмент для такого контролю є. Це – електронне декларування всіх активів, яке стартує з 15 серпня. Ще раз наголошую: всі мають вигорнути свої кишені перед суспільством з 15 серпня – іншої дати я не розглядаю і навіть чути не хочу про перенесення. І прошу не вірити чуткам та домислам", – сказав Порошенко.

Він визнав, що відповідний закон є поки недосконалим, а програмне забезпечення – "сире", однак, за його словами, це не може бути підставою для перенесення старту електронного декларування.

"Електронне декларування – незворотне і необхідне.  Це – невід'ємна частина всього нашого антикорупційного механізму", – запевнив він.

У свою чергу агентство "Інтерфакс-Україна" додає, що у Національному агентстві з питань запобігання корупції, яке контролюватиме ці декларації, також висловили сподівання, що декларування стартує 15 серпня.

Там також висловили сподівання, що ця система стане ефективним інструментом для детективів НАБУ.

Агентство повідомило, що у четвер в Києві працівники НАЗК і експерти Програми розвитку ООН презентували працівникам НАБУ відповідну систему електронного декларування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News