Парубій: У ВР поки немає подання щодо Чауса

Четвер, 11 серпня 2016, 13:49

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що поки у парламенті немає подання на надання згоди на затримання і арешт щодо судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Я перебуваю на робочому місці і як тільки подання буде отримане, невідкладно скерую його до профільного комітету для надання відповідного висновку, який є необхідною умовою для розгляду цього питання Верховною Радою України", - зазначив Парубій

"Верховна Рада у питанні боротьби з корупцією завжди займає тверду і жорстку державницьку позицію. Підставою для розгляду парламентом питання щодо надання згоди на затримання та арешт судді є подання Генпрокурора, підтримане Головою Верховного Суду України. Такого подання до Верховної Ради на цей час не надходило", - пояснив він.

Як відомо, Чаус мав прийти до НАБУ на 12:00. Під час брифінгу у четвер директор НАБУ Артем Ситник заявив, що майже впевнений у тому, що Чаус прийде. Він також додав, що закордонний паспорт Чауса перебуває у детективів.

Суддю Чауса 9 серпня упіймали на хабарі: він вимагав та отримав 150 тисяч доларів США (понад 3,7 млн грн.). При цьому правоохоронці виявили банку з грошима.

10 серпня Чаус узяв відпустку до кінця літа.

Поки що він не може бути затриманий, оскільки користується суддівською недоторканністю. Зняти її може лише Рада, яка зараз перебуває на канікулах.

Чаус на посаді судді займався багатьма резонансними справами. Він приймав рішення проти Автомайдану наприкінці 2013-го – початку 2014 років, пізніше вів справу Геннадія Корбана й скасував розшук Юрія Іванющенка – завдяки цьому "Юра Єнакіївський" зняв у європейських судах заборону на пересування Європою і зміг виїхати з Росії в Монако.

Чаус підпадав під люстрацію, входив у список на люстрацію Мінюсту – однак продовжував працювати суддею.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування