У Севастопольській бухті бойові кораблі – на цілодобовому чергуванні

П'ятниця, 12 серпня 2016, 09:44
У Севастопольській бухті бойові кораблі – на цілодобовому чергуванні

У вході в Севастопольську бухту вже кілька днів цілодобово чергують сторожові катери й кораблі, повідомляє "Крим.Реалії".

Як розповіли агентству очевидці, з'явилися вони з 7 серпня після подій на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

Також на виході з бухти помітили підводний човен.

10 серпня на рейді неподалік від входу в бухту, біля Чорноморського вищого військово-морського училища ім. Нахімова й поблизу Херсонеса чергували навіть три маломірні бойові кораблі.

У деяких бухтах, де розташовані російські військові частини, також стоять на варті швидкохідні бойові катери. Їхнє призначення – охорона держкордону, несення сторожової служби на підході до військово-морських баз і артилерійська боротьба з катерами супротивника.

На цілодобове чергування на рейді вони зазвичай заступають, коли є реальна загроза безпеки в прибережній зоні військовим комунікаціям чи ймовірність вторгнення супротивника.

11 серпня користувачі соціальних мереж повідомили про призупинення в окупованому Севастополі, який є базою Чорноморського флоту Росії, транспортного сполучення в бухтах.

Зазвичай катери в севастопольських бухтах перестають перевозити пасажирів із центру міста на Північну сторонку, коли військові кораблі виходять у море.

Президент України Петро Порошенко заявив 11 серпня, що доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи силових структур поблизу адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом і на всій лінії зіткнення на Донбасі.

Сполучені Штати закликали РФ й Україну виявити стриманість на тлі нової напруженості навколо окупованого Росією півострова Крим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування