Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не пускає до Криму місію ОБСЄ

П'ятниця, 12 серпня 2016, 17:27

Москва не буде надавати доступ до Криму спостерігачам СММ ОБСЄ в Україні.

Про це заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич, передає РИА Новости.

"Крим - це територія Росії. Ми одразу обговорювали, що місія не стосується Криму як частини Російської Федерації. Але наші західні колеги інтерпретують всю територію України, включно із Кримом", - сказав він.

За його словами "місія не рветься до Криму, розуміючи, що все обмежено нинішньою територією України, на якій вона діє, тому питання навіть немає".

Лукашевич також негативно відповів на питання щодо обговорень в ОБСЄ можливості надання доступу до Криму: "Ні, абсолютно. Місія розуміє, що вона не має ніяких прав працювати в Криму, і ми це все чітко заявляємо завжди. Місія не хоче працювати в Криму, розуміючи, що консенсусу з цього приводу досягнуто не буде".

"У разі продовження мандата ми завжди робимо інтерпретуючу заяву до нього, позначаючи, що Спеціальна моніторингова місія діє на території України, але не в Криму, який є частиною Російської Федерації. Ми це фіксуємо всюди", - підкреслив Лукашевич.

Раніше МЗС України вимагав від російської сторони допустити представників місії ОБСЄ до об'єктів в Криму, а також до затриманих в Криму українців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування