Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабміну запропонують спростити перетин адмінкордону з Кримом

П'ятниця, 12 серпня 2016, 21:08

Необхідно спростити перетин адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим.

До такого висновку прийшли учасники наради, яка відбулася у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у п'ятницю.

Нараду провів перший заступник міністра Юсуф Куркча. У ній взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби.

"Учасники дійшли згоди щодо необхідності спрощення процедури перетину адміністративної межі, аби фізичні особи – громадяни України, які прагнуть змінити місце проживання мали можливість перевезти особисте майно, речі, домашніх тварин", - зазначає прес-служба уряду.

Згідно з інформацією, задля цього потрібно внести зміни до постанови Кабміну №1035 "Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію".

Представник Державної фіскальної служби запропонував при розробці змін до зазначеної постанови окремо розглянути питання, пов’язані з транспортуванням та похованням загиблих родичів осіб, які прагнуть переїхати з/на підконтрольну територію України.

Представник Державної прикордонної служби акцентував увагу на необхідності облаштування пунктів перетину адміністративної межі, у відповідності до вимог чинних нормативних актів, з турботою про безпеку та зручність для тих, хто перетинає лінію розмежування.

Вони погодилися підготувати конкретні, зважені пропозиції, з урахуванням питання безпеки, та надати їх на розгляд Кабміну.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...