Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі проводять Марш рівності

Субота, 13 серпня 2016, 10:13

В Одесі проходить Марш рівності, проведення якого напередодні заборонив суд.  

Як повідомляє Думская. net, правоохоронці перекрили автобусами прохід по ділянці Приморського бульвару від пам'ятника Дюку Рішел'є до Думської площі для забезпечення безпеки учасників заходу.

Перед початком заходу на місці проведення працювали вибухотехніки. За словами поліцейських, учасників маршу привезуть на автобусі до місця акції.

За повідомленням телеканалу 112.Україна, на місці проведення Маршу  зібралося близько 50 осіб. 

Напередодні організатори ЛГБТ-фестивалю подали повторне повідомлення про проведення маршу. Мерія подавати до суду новий позов про заборону ходи не стала.

 
автор фото - спільнота "одеса прайд- 2016"
 
Думская. net
 
 

У ході Маршу проти учасників заходу виступили представники націоналістичних рухів, у т.ч. "ультрас" та "Сокіл". Спробу заворушень між учасниками двох акцій заблокували правоохоронці.

Як повідомив начальник управління нацполіції Георгій Лорткіпанідзе в ефірі "Hromadske Ua", ніхто з противників Маршу рівності затриманий не був, поліція лише заблокувала їх, не допустивши сутичок. 

Згодом заблокованих молодиків - близько 10 осіб - помістили до поліцейського автобусу та доправили до відділку поліції. 

Станом на 10:45, Марш рівності завершено, учасників акції на автобусах вивезли з місця проведення заходу. 

 

Як відомо, 12 серпня Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов міської ради і заборонив проведення маршу рівності, запланованого на 13 серпня в Одесі в рамка фестивалю "Одеса Прайд-2016".

Раніше управління Національної поліції в Одесі направило лист у міськраду із проханням звернутися в суд для заборони масових акцій у місті в період з 10 до 14 серпня.

Торік суд заборонив оргкомітету фестивалю "Одеса Прайд" проведення будь-яких вуличних масових акцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування