Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція розслідує поранення охоронця на лекції Павленського

Субота, 13 серпня 2016, 14:24

В Одесі поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ножового поранення людини під час лекції російського художника-акціоніста Петра Павленського.

Як повідомили УНІАН в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, до Приморського відділу поліції звернувся громадянин із заявою про вжиття заходів щодо невідомого чоловіка, який завдав йому ножові поранення правої кисті.

Пораненого доставили до медичного закладу з рваною раною пальця правої кисті. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Водночас агентство повідомляє, що після конфлікту на лекції Павленського колега пораненого охоронця помер від серцевого нападу.

Творчий вечір Павленського, що проходив у вигляді лекції, присвяченій його боротьбі з бюрократизмом в Росії, протидії диктаторському режиму тощо, почався в п'ятницю близько 20:10 у залі Impact Hub Odessa, розташованому в центрі міста. Вхід був вільним.

На зустріч із росіянином прийшли сотні людей, місць не вистачило, частина слухачів стояла, заповнивши всі проходи, а багато хто взагалі не зміг пройти всередину.

Під час лекції чоловік, який сидів у першому ряду, заважав іншим глядачам. Коли Павленський розповідав про свої протестні акції в РФ, згаданий чоловік голосно вимовляв різні репліки, коментуючи почуте. В тому числі, він сказав: "Геть з України", показував непристойні жести. Також, зі слів деяких очевидців, він застосовував ненормативну лексику, пив спиртне з пляшки.

Приблизно через 30 хвилин хтось із слухачів покликав охорону. До зали увійшли двоє охоронців і спробували вивести з приміщення цього чоловіка, але той активно пручався. У переповненому залі почалася бійка, під час якої згаданий глядач дістав складаний ніж, в результаті поранення отримав один з охоронців.

Модератор заявив, що лекція завершена, Павленський швидко залишив залу у супроводі друзів і знайомих. Також пішов чоловік, через якого стався інцидент.

Охоронця, який отримав ножове поранення, повезли до лікарні на службовому автомобілі. Разом з ним поїхав його напарник.

Як повідомили УНІАН очевидці події, по дорозі другому охоронцю стало погано, і він помер, за попередніми даними, від серцевого нападу.

За даними деяких людей, що знаходилися в залі під час лекції і бійки, чоловік, який ударив ножем охоронця, - письменник Володимир Нестеренко, відомий під псевдонімом "Адольфич".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
Усі новини...