Службовців "Укрексімбанку" затримали на хабарі у 1,5 млн

Субота, 13 серпня 2016, 15:33

Слідчі ГПУ та СБУ задокументовали факт вимагання та одержання хабаря у сумі 1,5 млн. гривень керуючим філії ПАТ "Державного експортно-імпортного банку України" у м. Полтава та головним юрисконсультом цієї ж філії 

Про це повідомили у Генпрокуратурі України. 

"Слідством встановлено, що вказані службові особи, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб вимагали та одержали 1,5 млн. гривень від керівника одного з суб’єктів господарювання за продаж виробничих потужностей бавовно - прядильної фабрики, яка знаходиться у заставі ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України", - йдеться у повідомленні. 

Службових осіб було затримано 12 серпня після отримання неправомірної вигоди у порядку ст. 208 КПК України. 

Проводиться комплекс невідкладних процесуальних та слідчих дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення та вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді взяття під варту.

Дії злочинців кваліфіковано за ч.4 ст.368 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.  

 
фото пресс-служба ГПУ
 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...