АТО: бойовики відкривали вогонь 56 разів, у тому числі із 122-мм артилерії

Неділя, 14 серпня 2016, 07:22
АТО: бойовики відкривали вогонь 56 разів, у тому числі із 122-мм артилерії

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по позиціях Сил АТО, зокрема 27 разів на Маріупольському, 23 на Донецькому та 6 на Луганському напрямках.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Маріупольському напрямку у порушення Мінських угод ворог тричі застосував важку артилерію. Більш ніж сотню снарядів калібру 122 мм було випущено по захисниках Лебединського та Солодкого.

Під вогонь мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили позиції ЗСУ у Талаківці, Мар’їнці, Новотроїцькому, Гнутовому та Павлополі. У Миколаївці та Богданівці ще до світанку відбулись бойові зіткнення.

Під час цих нетривалих збройних провокацій диверсійні розвідувальні групи відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Отримавши відсіч на обох ділянках, ворог відступив.

Поблизу Старогнатівки зафіксовано вогонь з протитанкового ракетного комплексу, а у Богданівці противник відкривав стрільбу з ГП-5. Поблизу Мар’їнки знову проявив себе снайпер.

На Донецькому напрямку противник здійснював мінометні обстріли різними калібрами по позиціях в районі Авдіївки та Луганського, з 82-мм мінометів гатив по захисниках Зайцевого, Ленінського, Майорська, Світлодарська та Новоселівки. У Новгородському та Троїцькому вогонь відкривався з гранатометів та кулеметів великих калібрів. БМП ворог застосував по укріпленнях Троїцького. 

На Луганщині противник вів вогонь з мінометів по Новотроїцькому. У Новозванівці, Новоалександрівці, Станиці Луганській та Жовтому він відкривав гранатометний вогонь. У Жовтому також зафіксована активність снайпера.

Вдень було помічено дві спроби проведення супротивником аеророзвідки позицій ЗСУ. Один з безпілотних літальних апаратів виявлено засобами радіолокаційної розвідки в районі Торецьку на висоті понад 3000 м.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування