Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РосЗМІ: Відповіддю РФ на "спробу терактів" в Криму може стати загострення на Донбасі

Понеділок, 15 серпня 2016, 03:11

На засіданні Ради безпеки Росії в четвер, присвяченому інциденту в Криму не були вироблені конкретні кроки щодо України: розробити і запропонувати такі заходи доручено профільним міністерствам і відомствам.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на співрозмовника, близького до Міноборони РФ.

Співрозмовник ще в одному російському силовому відомстві сказав, що Радбез РФ визначив заходи по зміцненню безпеки на самому півострові, але поки не домовився про "наслідки", якими президент Володимир Путін і МЗС Росії пригрозили Києву у зв'язку з "диверсіями" в окупованому Криму.

За словами людини, близької до Міністерства оборони Росії, варіант з нанесенням по Україні потужних відповідних військових ударів не розглядається. Однак, за словами співрозмовника, близького до ватажків самопроголошеної "ДНР", Москва може перестати стримувати дії бойовиків у відповідь на нібито "артилерійські обстріли з боку українських силовиків".

На думку керівника Російського ради з міжнародних справ Андрія Кортунова, адресатом російських заяв про заходи у відповідь є скоріше Захід, ніж Київ.

"Це певний важіль впливу на позицію Заходу, якщо буде зібрано доказову базу. Це привід закликати Захід посилити тиск на Київ, але поки ми бачимо, що на Заході вже заявили про відсутність доказів і висловили недовіру", - пояснює експерт.

Як відомо, у середу, 10 серпня, російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...