Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вигнаний бойовиками чеченець розповів про офіцерів РФ у окупованих районах

Понеділок, 15 серпня 2016, 12:10

37-річний чеченець, який воював за луганських і донецьких бойовиків, прийшов у неділю на український блокпост "Майорськ" і заявив про намір воювати за Україну.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Згідно з повідомленням, чеченець "повністю розчарувався у діях бойовиків та після чергового конфлікту з керівниками терористичних підрозділів при першій можливості втік".

У той же час сам чеченець на оприлюдненому відеозаписі каже, що спершу воював за луганських бойовиків у Алчевську, звідки пішов після конфлікту з командиром через п'янство і перейшов до донецьких бойовиків у Горлівку. Там у нього також стався конфлікт з командиром через алкоголь.

"Сьогодні стався конфлікт через п'янство з командиром. Він сказав – вдягайся в цивільне і йди геть. Я сказав – не питання взагалі", – пояснив він причину свого розриву з донецькими бойовиками.

Він запевнив, що "розчарувався у Донбасі і в Росії".

"(Хочу) залишитися у вас, воювати з вами до кінця, поки мене куля не вб'є. А якщо все благополучно розрядиться, назавжди залишитися тут", – заявив він.

Також він розповів, що особисто бачив, як російські офіцери спостерігали за військовими навчаннями в Перевальську біля Алчевська.

"При мені, особисто своїми очима бачив, на наші навчання в Перевальську близько Алчевська – вони спостерігали за всім цим з великою охороною. Привезли їх туди, при них почалися ці навчання", – заявив він, додавши, що там було 8-9 вищих офіцерів.

Прикордонники додали, що передали чеченця правоохоронцям у Донецькій області для подальшої перевірки та встановлення всіх інших обставин.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...