Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ звинуватила працівницю НАБУ в корупції через тренерську діяльність

Понеділок, 15 серпня 2016, 13:21
СБУ звинуватила працівницю НАБУ в корупції через тренерську діяльність

СБУ стверджує, що викрила на корупції заступницю начальника одного з відділів Національного антикорупційного бюро, яка начебто незаконно заробляла гроші в іншій організації.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час роботи в НАБУ чиновниця, отримуючи заробітну плату майже в 40 тисяч гривень та маючи доступ до конфіденційної інформації, тричі підробляла "тренером" на заходах одного з Європейських фондів", – заявили у відомстві.

Через це у СБУ вважають, що жінка порушила вимоги ст. 25 закону "Про запобігання корупції" та ч. 2 ст. 13 закону "Про Національне антикорупційне бюро України".

Перший закон передбачає, що чиновникам такого рангу забороняється "займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю".

Другий закон посилається на вищевказану норму першого.

СБУ не уточнює, яким саме тренером працювала підозрювана. "Українська правда" намагалася уточнити це у відомстві, однак ні телефон керівника прес-служби Олени Гітлянської, ні інші телефони прес-служби не відповідають.

Також у відомстві заявили, що до 2002 року чиновниця мала російське громадянство, а у 2013-2014 роках працювала в посольстві України в Москві на відповідальних посадах.

Щодо працівниці НАБУ склали адміністративний протокол щодо порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності та скерували його для розгляду до Солом’янського районного суду Києва.

Як відомо, наразі НАБУ перебуває у стані конфлікту з Генпрокуратурою. Зокрема, на вихідних між співробітниками обох відомств відбулися зіткнення після того, як ГПУ виявила зовнішнє спостереження з боку НАБУ.

Детально про конфлікт цих відомств можна прочитати у статті "Української правди".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...