Олланд та Меркель пообіцяли сприяти деескалації ситуації в Криму

Вівторок, 16 серпня 2016, 20:43

Президент Петро Порошенко розповів президенту Франції Франсуа Олланду та Федеральному канцлеру Німеччини Ангелі Меркель про свою стурбованість у зв’язку з провокаціями Росії в Криму.

Про це йшлося у телефонній розмові лідерів держав.

За словами Порошенка, нещодавна провокація РФ у тимчасово окупованому нею Криму призвела до різкого загострення безпекової ситуації.

Глава держави вважає, що звинувачення України з боку Кремля у начебто здійсненні диверсійної діяльності на півострові покликані, серед іншого, дискредитувати Україну в очах міжнародних партнерів.

Особливе занепокоєння Порошенка викликає той факт, що "російська сторона використала зазначену провокацію як привід для торпедування роботи у рамках Нормандського формату та процесу імплементації Мінських домовленостей".

"В свою чергу Меркель та Олланд наголосили: невизнання тимчасової окупації Криму є їхньою незмінною позицією, яку вони не піддають жодним сумнівам", - зазначає прес-служба президента.

Лідери Німеччини та Франції пообіцяли всебічно сприяти деескалації ситуації та висловили готовність разом працювати над її вирішенням.

Співрозмовники підтвердили прихильність до спільних зусиль для врегулювання ситуації на Донбасі та у тимчасово окупованому Криму виключно політико-дипломатичними засобами і наголосили на необхідності продовження послідовної взаємодії у Нормандському форматі.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...