Бойовики обмежують доступ ОБСЄ до українсько-російського кордону

Середа, 17 серпня 2016, 17:11

СММ ОБСЄ має обмежений доступ до деяких ділянок уздовж міжнародної кордону між Україною і Російською Федерацією.

Про це йдеться у відповіді прес-служби місії на інформаційний запит ЛІГА.net про можливість розміщення пунктів контролю ОБСЄ на неконтрольованій ділянці кордону України з РФ.

"Місія як і раніше має обмежений доступ до деяких дільниць уздовж міжнародного кордону між Україною і РФ в районах поза урядовим контролем", - сказано у відповіді.

"У таких випадках можна тільки припускати, що в цих районах є щось приховане від наших очей. СММ планує відкриття більшої кількості передових патрульних баз на сході України, але для цього місії необхідний безпечний і безперешкодний доступ", - йдеться в повідомленні.

"Місія продовжує стикатися з обмеженнями свободи пересування, особливо в районах, які не контролюються урядом (України, - ред). Обмеження включають: відмову в доступі, глушіння систем БПЛА СММ, відсутність гарантій безпеки від сторін і прямі загрози безпеки спостерігачів шляхом розміщення і застосування зброї біля передових патрульних баз СММ", - підкреслюється в повідомленні.

Місія, незважаючи на тиск бойовиків на спостерігачів, продовжує відвідувати прикордонні території.

Шість передових патрульних баз СММ діють в районах Донбасу, підконтрольних Україні: Волноваха, Покровск (колишній Красноармійськ, - ред), Світлодарськ, Новоайдар, Станиця Луганська і Щастя.

Три бази ОБСЄ знаходяться в окупованих районах: Кадиївка (колишній Стаханов, - ред), Горлівка та Дебальцеве.

10 червня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, ОБСЄ повинна отримати доступ до кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування