Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАЗК заявили про "викривлення" з боку розробника системи е-декларування

Середа, 17 серпня 2016, 23:55

Глава НАЗК Наталія Корчак заявила про неправдиву та викривлену інформацію з боку директора компанії-розробника програмного забезпечення електронної системи декларування ТОВ "Міранда" Юрія Новікова та оприлюднила "факти для її спростування". 

Про це Корчак повідомила ввечері 17 серпня на своїй сторінці у Facebook. 

У своєму дописі глава НАЗК переповідає листування між представниками держорганів та представниками міжнародних організацій щодо запуску системи е-декларування, яке датується серединою липня.

За даними Корчак, згідно з листуванням, "технічне завдання на розробку програмного забезпечення електронної системи декларування передбачає наявність модуля системи, який забезпечує взаємодію з іншими реєстрами". 

"14 серпня на нараді з обговорення зауважень, зазначених в експертному висновку Держспецзв’язку, та шляхів їх усунення за участі НАЗК, ТОВ "Міранда" та Держспецзв’язку дійшли згоди, що програмний продукт не містить засобів інтеграції з зовнішніми інформаційно-телекомунікаційними системами, тоді як цей функціонал заявлений у технічному завданні (Протокол наради від 14.08.2016 р.)", - йдеться у повідомленні. 

"Звертаємося до ТОВ "Міранда" утриматися від поширення неправдивої та викревлиної інформації про роботу Національного агентства.  У разі необхідності Національне агентство готове надати усі підтверджувальні документи, як доказ своєї позиції", - заявила Корчак.

Раніше представник компанії-розробника Юрій Новіков повідомив, що "полеміка попередніх тижнів була створена і активно розповсюджується ДССЗЗІ" і полягає у тому, що "Міранда" виконала роботу на 60% та закидів про відсутність реєстрів. 

"У відповідь на запит, коли будуть реєстри нам сказали робити техзавдання на КСЗІ на існуючі модулі", - зазначив Новіков. 

Як відомо, 15 серпня  голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що 15 серпня в 00:00 хвилин в Україні офіційно запрацювала система електронного декларування.

"Transparency International Україна" назвало рішення НАЗК про запуск системиелектронних декларацій без сертифікації Держспецзв'язку "дозволом на приховування реальних доходів".

Початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму.

17 серпня учасники термінової наради щодо вирішення проблеми з е-декларуванням, проведеної президентом Петром Порошенком, повідомляють про домовленість щодо термінового оформлення атестата відповідності системи електронного декларування.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування