Меркель: Біженці не принесли ісламський тероризм в Німеччину

Четвер, 18 серпня 2016, 05:11

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що біженці не принесли ісламський тероризм в Німеччину, а іслам належить країні доти, доки він практикується, не порушуючи конституцію.

Про це пише Reuters.

"Феномен ісламістського тероризму, ІД, не є феноменом, який прийшов до нас з біженцями", - сказала Меркель під час заходу присвяченому виборчій кампанії партії ХДС.

Меркель додала, що багато людей з Німеччини поїхали до Сирії для тренувань з ісламістськими бойовиками. Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр сказав, що в цілому більше 800 осіб, ймовірно, поїхали до Сирії та Іраку.

"Ця група турбує нас протягом декількох років," сказала канцлер.

Як зазначає агенство, популярність Меркель значно впала після нападів на цивільних скоєних мігрантами. Як показали нещодавні опитування, 52% німців вважають її мігрантську політику неправильною.

В минулому році до Німеччини прибуло більше мільйона біженців. Ставлення до них зіпсувалося після серії нападів (в тому числі три напади скоєні мігрантами) на цивільних осіб минулого місяця.

Приплив мігрантів, багато з яких є мусульманами, збільшив підтримку "антимігрантської альтернативи для Німеччини", яка, як очікується, отримає велику підтримку на виборах в землі Мекленбург-Передня Померанія і в Берліні.

"Ми чітко сказали, що іслам, який живе і працює на основі конституції ... належить Німеччині," - сказала Меркель.

Вона додала, що той тип ісламу, який не відповідає конституції або не приймає рівні права для жінок не має місця в країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування