Бойовики запроторили за ґрати на 2 роки полоненого працівника Центр UA

Четвер, 18 серпня 2016, 10:59

Полоненого в так званій "ДНР" співробітника громадської організації Центр UA Володимира Фомічева засудили до 2 років тюрми.

Про це інформує у четвер Громадське ТБ.

23-річний Володимир Фомічев, співробітник київської організації Центр UA, яка розслідує злочини політиків, розробляє програми реформ і стежить у Верховній Раді за "кнопкодавами", був узятий в полон бойовиками так званої "ДНР" у Макіївці 4 січня 2016 року.

Він просидів у тюрмах так званого "МГБ" понад 7 місяців. А 16 серпня так званий суд "ДНР" оголосив вирок – два роки позбавлення волі. Його звинувачують у тому, що він ніби-то провіз з Києва у Макіївку дві гранати.

 
facebook Фомічева

Про те, що сталося з Фомічевим, у медіа публічно не говорили, тому що його рідні просили не здіймати галасу. Так часто буває з людьми, які вперше стикаються з подібною ситуацією: сподіваютсья, що вдасться вирішити проблему тихо. У випадку з Фомічевим не вийшло, зазначають у Громадському ТБ.

Фомічеву також приписали співпрацю з ВО "Свобода", з якою він, як стверджують його колеги, ніколи не був пов’язаний. Пізніше останній пункт з обвинувачення прибрали через недоведеність.

На початку травня батькам віддали речі, які працівники "МГБ" вилучили під час затримання. Серед них – светр Фомічева: спина була повністю залита кров’ю. Батько припускає, що сина змусили визнати факт перевезення гранати під фізичним тиском.

Близькі описують Фомічева як "доброго, спокійного, сором’язливого хлопця", не здатного на будь-які радикальні дії. У 2014 році він закінчив факультет філософії Донецького педагогічного інституту, потім вступив на філософський факультет Київського педагогічного університету ім. Драгоманова і влаштувався працювати у Центр.UA на проект "Сильні громади Донеччини", де досліджував соціально-політичні процеси на сході України.

Батьки планують подавати касаційну скаргу на дії так званого суду "ДНР", але шанси скасувати рішення судді незначні. Як правило, українських військових, арештованих владою окупованих територій, вносять у списки на обмін, однак Фомічев не є військовим. Невідомо також, чи занесений він до обмінного списку, зазначають у Громадське ТБ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News