Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко заявляє, що Сусу погрожували

Четвер, 18 серпня 2016, 12:50
Луценко заявляє, що Сусу погрожували
Fb Дмитра Суса

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що прокурору Дмитру Сусу погрожували замахом на життя через ведення ним справи по Нафтогазвидобування, тому той уважно відслідковував стеження за собою.

Про це Луценко заявив на спільному з керівником НАБУ Артемом Ситником брифінгу в четвер.

"Департаментом розслідується справа викрадення керівника Нафтогазвидобування Олега Семінського, який прийшов в жахливому стані прямо в будівлю ГПУ і заявив, що його три роки тримали під землею банда "Молдована". Саме ця справа знаходиться на розслідування департаменту Гуцуляка, де заступником по слідству є Сус", - сказав Луценко.

"В рамках справи допитувались різні свідки, ключовий – півтора місяці тому після допиту демонстративно був розстріляний на вулиці Києва. З оперативних служб до нас дійшла інформація, що наступний Сус", - сказав Луценко.

"Можна по-різному до нього ставиться. Але працівник рослідував справу, подібну до Онищенка. Тому пан Сус об'єктивно спостерігає за стеженням за собою. Він не вперше виявляє це стеження. Тут він виявив стеження за приміщенням, де перебуває департамент", - додав він.

Луценко виклав свою версію подій, які розгорталися далі, він визнав, що працівників НАБУ утримували щонайменше 7 годин.

"Коли працівники ГПУ  зайшли у приміщення, виявилось, що там перебували працівники НАБУ, які не представилися, один з них представився працівником НАБУ під час допиту о 20:00, а справа починалася приблизно о 13 годині", - сказав він.

Після цього громадянка, яка задала квартиру, сказала, що їм квартиру не здавала. Після цього цим особам запропонували перейти в департамент. У відповідності до законодавства працівника ГПУ абсолютно законно почали слідчі дії в цьому приміщенні. Після цього тули прийшла перша хвиля перемоги в цивільному, техніка не була схожа на техніку спецслужб.

"Виявилось, що стеження велось за працівниками департаменту в цілому, що викликає питання", - казав Луценко.

У свою чергу голова НАБУ Артем Ситник заявив, що всі дії НАБУ були законними, а працівників НАБУ допитували лише через 8 годин після затримання.

"Пан Сус в ейфорії виставив посвідчення НАБУ ще о 15:00, або в 16:00, а протоколи складені о 20:00. Питання виникає, чому там люди взагалі знаходились? Очевидний факт, було встановлено, що це працівники НАБУ, який почали допитувати тільки через 8 годин після позбавлення волі", - сказав він.

Він нагадав, що справа, у якій проводились слідчі дії, це корупція у департаменті, в якому працював Сус.

"Ми не переживаємо за результати розслідування, бо ми готові показати всі документи, що дії проводились законно", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування