Мера Ромнів схопили на хабарі в 50 тисяч гривень

П'ятниця, 19 серпня 2016, 09:33

Міського голову міста Ромни Сумської області – Сергія Салагуна – викрито на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 50 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України 18 серпня, не називаючи імені мера.

"Ці кошти мер міста вимагав та отримав від регіонального менеджера одного з товариств за надання дозволу на будівництво, експлуатацію та технічне обслуговування комп’ютерних та кабельних мереж на території міста Ромни", – йдеться у повідомленні.

"Спочатку він отримав 10 тисяч гривень за внесення даного питання на розгляд виконавчого комітету Роменської міської ради, та під час одержання другої частини в розмірі 40 тисяч гривень його затримали правоохоронні органи", – уточнює прокуратура.

Сергій Салагун
Сергій Салагун

Вирішується питання щодо повідомлення посадовій особі про підозру за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Нацполіція уточнює, що мера Ромнів затримали 18 серпня в порядку ст. 208 КПК України.

 

За вказане правопорушення корупціонеру йому загрожує від 5-ти до 10-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News