Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко відкрив у Харкові метро "Перемога" і кличе слухати орган

П'ятниця, 19 серпня 2016, 13:58

Президент Петро Порошенко у Харкові взяв участь у офіційному відкритті станції метро "Перемога", яка стала вже 30-ю в цьому місті.

"Мені дуже приємно, що Харків зустрічає ювілей незалежності, День міста введенням нової станції метро з фантастичною назвою "Перемога", – сказав він.

"Якщо я не помиляюся, з 1992 року, 24 роки, майже ровесник незалежності, Харків будував цю чергу метрополітену. 60% було інвестовано за 22 роки і 40% – за 2 останні роки…", – сказав президент і наголосив, що "40% дороги було пройдено за 2 роки".

Порошенко відкрив у Харкові станцію метро
Порошенко відкрив у Харкові станцію метро "Перемога"
Прес-служба президента

"Ще деякі технічні речі нам буде потрібно доробити, декілька днів буквально, але 300-тисячний мікрорайон – щоденно більше 50 тисяч харків’ян і гостей міста будуть мати можливість скористатися, можливо, найкращим, найкрасивішим у світі харківським метро", – зазначив Порошенко.

 

На його думку, треба працювати з Європейським банком реконструкції і розвитку, дати доручення уряду, знайти можливості у держбюджеті й місцевому бюджеті "для того, щоб українці були переконані: будівництво метрополітену в Харкові буде продовжено".

"І продовжено воно буде не лише в одному напрямку й в одній станції. Я думаю, що ми будемо рухати це і в бік Одеської станції, і не тільки", – заявив президент, вочевидь, маючи на увазі спроектовану станції харківського метро "Одеська" на Олексіївській лінії, яку планували відкрити у 2019 році.

 

Порошенко вважає, що добудова метро стала можливою, бо "була запущена реальна програма децентралізації".

"Бюджетна децентралізація вже відбулася, і ми за 2 роки в 2 рази збільшили місцевий бюджет. Ніколи не було такого, в тому числі на Харківщині, щоби бюджет розвитку значно перевищував 2 мільярди гривень – і щоб ці кошти були в розпорядженні територіальних громад", – заявив він.

 

За словами президента, це позначилося не тільки на метро.

"10 років харків’яни чекали, коли буде запущено Органну залу обласної філармонії… І сьогодні я думаю, що матиму велику насолоду послухати в новому Органному залі і запросити харків’ян, киян, одеситів, львів’ян і іноземних туристів для того, щоб вони почули, можливо, найкращий органний зал у Європі", – сказав він.

"І думаю, що це дуже добрі традиції – у який спосіб і яким чином ми зустрічаємо ювілеї", – вважає Порошенко.

Він пригадав, що у 2009 році просто на платформі метро відбувся концерт симфонічного оркестру і хору Харківської філармонії. "Сьогодні я звернувся з величезним проханням до філармонії це повторити – дуже сподіваюся, що мені не відмовлять", – сказав президент.

 

"Я вітаю вас із днем звільнення міста від загарбників, із відкриттям нової станції метрополітену… Харків’яни чекали цієї події 24 роки" – сказав Порошенко і вручив ключ від нової станції із символічною назвою "Перемога" начальнику станції.

 

А глава Адміністрації президента Борис Ложкін вручив державні нагороди просто у метро. Порошенко наголосив, що Ложкін – теж харків’янин.

 

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування